Ett välbehövligt takbyte

På vår tomt i Halmstad har vi tre stora tallar som svajar högt när vinden fångar kronan. På hösten så brukar tallbarr täcka stora delar av trädgården och man får akta sig så man inte blir spetsad av en elak jäkel. Huset har stått på tomten i 20 år skulle jag tippa på och vi har bott här i tio ungefär. Vi trivs verkligen jättebra, förutom att tallarna stör mig något, speciellt när klockan är fem på eftermiddagen en sommareftermiddag när solen täcks i en timma. Jag hade gärna kapat dem men min sambo tycker att de hör till landskapet och vill inte förstöra det. Jag håller delvis med henne. Men förra året så bytte grannhuset tak, det var ett gäng på fyra personer som utförde deras takarbete. Jag snackade lite med dem och upptäckte fyra stora säckar, jag trodde det var sågspån. Jag frågade dem vad de använde det till och då sa de att det var tallbarr från tallarna, så pekade de skyldigt på mina tre ståtliga stommar. Herregud tänkte jag, samtidigt som jag sneglade upp på mitt tak där hängrännorna var överfyllda med barr på sina ställen, samtidigt som mossa bekläder taket på flera ställen. Jag frågade takarbetarna om mitt tak och i vilket skick det var i, vi upptäckte flera sprickor i flera takpannor samt mossbeklädnad på många. Där och då bestämde jag mig för att anlita samma firma, Tomas Jonsson Tak och Bygg AB för mitt takarbete i Halmstad. Jag blev orolig för att det skulle läcka in och skapa fukt och mögelskador på vinden som skulle kunna sprida sig. Jag har inte riktigt bestämt mig, antingen sker det efter sommaren eller under nästa år, vi får se vad planeringen tillåter. Tack för mig!

Du gillar kanske också...